Sailingul nu este doar pentru vară

Winter Sailing Season
Winter Sailing Season

S-a terminat sezonul estival? Trebuie să aștepți până în martie sau în mai ca să te urci din nou pe barcă? Asta e doar alegerea ta! YachtOne și ADyachting au pregătit un program de sailing intensiv pe perioada iernii pe Marea Marmara. De acum nu mai ai niciun motiv pentru care să renunți la pasiunea ta!

Ce le lipsește marinarilor români?

În primul rând practica, iar în al doilea rând condițiile cât mai diverse! Dacă vara, în special și la începutul toamnei mai poți da o fugă în Grecia, Turcia sau Italia – încă prețul avioanelor este accesibil – ei bine de prin noiembrie până în mai, aproape – nu prea ai ce face cu excepția destinațiilor exotice.

Winter Sailing Season
Winter Sailing Season

Ocazional, poți ieși pe Marea Neagră, mai ales când vântul bate dinspre vest și mai „netezește” apa – dar ocaziile trebuie vânate și adeseori nu se potrivesc cu programul personal. În al doilea rând nu prea „rentează” să pleci din București sau din altă parte a țării pentru o zi de sailing, fără a mai pune la socoteală că pentru o experiență completă trebuie să mai fii și cu cel puțin 3 sau 4 colegi. Și tot așa, un lanț de inconveniente, legat de sailingul la Marea Neagră și asta dacă barca nu a fost pregătită de iernat!

Așadar, ce rămâne de făcut? Zoom-uri, youtube? joc de glezne?

Ei bine nu. Există o soluție, relativ aproape de casă, dar nu chiar la o aruncătură de băț. Însă, dacă vrei să te menții în formă, să nu-ți ieși din mână să încerci și să vezi lucruri noi sau chiar să cunoști oameni noi, eu zic că ar trebui să iei în considerare această variantă. Sailing pe Marmara cu plecare și sosire în Istanbul!

Pentru cei care doresc să continue activitatea de saling și pe parcursul iernii, respectiv între noiembrie și martie sau chiar aprilie oferim un program de 3 zile special adaptat și organizat astfel încât să se plieze pe calitățile ți pregătirea fiecărui membru al echipajului.

Îmaginați-vă două zile de sailing pe Marmara, în mijlocul iernii, cu Istanbul pe fundal și în condiții optime de vreme și temperatură. Și asta la doar 5-6 ore de mers cu mașina!

Sailing pe Marmara

Programul fiecărei sesiuni va fi organizat conform nevoilor specifice și pregătirii fiecărui participant. Fiecare grupă va fi formată și maxim 6 paersoane plus instructor, iar zilele dedicate trainingului vor fi de vineri până duminică.

Winter Sailing Season
Winter Sailing Season

Programul este conceput astfel încît să treacă cursantul prin toate procedurile specifice de la pregătirea ambarcațiunii, la proceduri de acostare și ancorare, noțiuni de  marinărie și mateloție, navigație cu vele costieră și estimată și până la proceduri avansate de tehnici de regată și crew management.

Winter Sailing nu este o activitate de charter, nu este o activitate turisticp și nu este o vacanță sau un weekend pe mare. Este un program intensiv de pregătire conceput pentru cei care doresc să se perfecționeze în arta navigației cu vele și care vor să profite de intersezon pentru a se menține în formă!

Ce include programul?

Pentru mai multă flexibilitate și costuri reduse transportul, va fi asigurat la cere cu un shuttle. Cazarea (la hotel de 4 sau 5 stele) și mesele cad în sarcina cursantului, iar cheltuielile comune se impart între membrii echipajului.

Programul include 3 zile de saling în condiții variate. Pe parcursul celor. 3 zile cursantul va deprinde urmatoarele proceduri:

  • armarea și dezarmarea bărcii: montarea velaturii, manevre curente, depozitarea velaturii
  • noduri marinărești esențiale
  • pregătirea și planificarea voiajului
  • crew briefing și crew management (alocare rolurilor și al posturilor)
  • proceduri de urgență, manevra „MOB”, proceduri de sigurnață la bord în timpul marșului
  • navigație costieră și estimată (cu ajutarul hărții și al instrumentelor electronice)
  • navigație cu vele pe diverse aluri (point of sailing)
  • navigație downwind cu Genneker
  • manevre de plecare și acostare la cheu – diverse proceduri

Costuri și detalii

Preț: 1900 lei (include transport cu mașina dus-întors București, trainer)

prețul nu include cazare la hotel (aprox 50-60 eur/noapte) mese individuale și cheltuieli comune pe barcă

Pentru informații supliemtare și contact:

contact@adyachting.ro; booking@yachtone.eu

 

 

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.