Porsche 911 Carrera S sau cel care face regulile

orsche 911 Carrera S

În 2019 scoteam pe pista circuitului Motorpark – Adâncata noul model, pe atunci, Porsche 911 în versiunea Carrera S. Fotografiile au fost realizate de maestrul Bogdan Paraschiv, iar cuvinetele le-am înșirat pe foaie pentru revista AutoExpert. Modelul este nou, dar fascinația a rămas…De fiecare dată când îmi intră pe mână o nouă generație Porsche 911, exercițiul favorit este să caut diferențele. Concluzia este de fiecare dată aceeași, am impresia unui deja-vu.

orsche 911 Carrera S

De peste 56 de ani, Ferdinand Alexander Porsche a înzestrat acest model cu un fel de scut de protecție împotriva timpurilor. Astfel, pentru a distinge 992 de vechiul 991 și de celelalte șase generații care ne-au înflăcărat imaginația, trebuie să observăm atent nervurile de pe capota portbagajului, sau linia optică ce conectează lămpile spate și care are dedesubt logo-ul Porsche.

Point break cu Lamborghini Urus

Restul sunt detalii, rafinamente de design, lucruri mici, dar care trebuie luate și analizate atent unul câte unul. Fiecare având câte o trasătură care arată preocuparea constructorului pentru performanță și dinamică.

Aceste detalii nu trebuie în niciun caz subestimate, pentru că fiecare în parte ne asigură că și după mai bine de jumătate de secol încă vorbim despre acest Porsche cu interes și respect.

Pe de altă parte, nici nu putea rămâne mereu același, iar aceste actualizări pot avea gustul unei mici trădări, dar ele sunt modul în care 911 reușește să rămână veșnic tânăr.

Citește întregul text aici: Porsche 911 Carrera S

 

Comentează