Nea Florică – pur și simplu un vin de veselie

Nea Floircă - vin alb demisec
Nea Floircă - vin alb demisec

Nea Florică – pur și simplu un vin de veselie. VIN ALB – demisec scrie pe eticheta sa și este al doilea sortiment din seria primită spre degustare de la desprevin.ro.

Cu un nume simplu, românesc, deși n-am idee asupra sursei de inspirație, cu o etichetă care invită la joc și voie bună, „Nea Florică” mi s-a părut un vin pe de o parte simplu, precum fermierul care după o zi de muncă la câmp se așează la masă pentru o masă tradițională, dar și un vin sincer cu o notă de mister, precum bunicul încărunțit care își ia seara pe genunchi nepotul pentru a-l învăța despre tainele vieții ce îl așteaptă, povestind despre complicatele mistere ale trăirilor sale într-o limbă simplă și colorată pe care baiatul să o poată înțelege.

Dacă îți place rose-ul cu aromă de Busuioacă de Bohotin îți recomand Primul rose

Realizat prin ancestrala  dar atât de plină de posibilități rețete a cupajului, de către Crama Averești, din localitatea Averești de lângă Vaslui pentru desprevin.ro, „Nea Florică” este un vin al veseliei, al momentelor de calitate alături de prieteni și mai ales un vin alb de cursă lungă.

Să ne veselim cu „Nea Florică”

Un vin ușor ca firul de fân uscat, cu aroma fructelor românești și cu miros de pajiște proaspăt cosită.

Cupajul ales este de o finețe rară, pe limbă rămâne un gust ușor fructat, iar armomele diverselor soiuri de strugure românesc se grăbesc să-și strige prezența, dar nu toate odată ci pe rând.

Este un vin care se bea rar, cu răbdarea marinarului care are de traversat o întindere mare de apă, sub un cer făr nori, în liniște și împâcat cu viața sa.

Bănuiesc, deși nu este o certitudine rețeta lui „Nea Florică” a avut la căpătâi o ursitoare bună care a combinat destinul acestor struguri în așa fel încât numai o femeie pasionată și pasională o putea face.

„Nea Florică” este un vin de veselie pe care vă invit să-l beți alături de priteni și fără nicio ocazie specială. Un vin care îți schimbă imediat starea și care îți redă pofta de viață și cheful de …joacă sau joc cum se spune pe la voi! Hai noroc!

 

 

Comentează