Formula 1: Sezonul 2020 începe sub auspiciile unui scandal ce are în centru Scuderia Ferrari

Comunicatul de 6 rȃnduri emis de FIA în seara zilei de 28 februarie a avut efectul unei bombe pentru lumea Formulei 1. Complet opac la prima vedere, acesta a fost catalogat în diferite feluri, de la jenant la compromiţător, find considerat de unii care probabil nu l-au citit decȃt în fugă drept dovada certă a faptului că Ferrari utiliza în 2019 nişt trucuri ilegale.

Analiza intitulată FIA, Ferrari și controversatul comunicat opac şi o posibilă „afacere tenebroasă” a fost realiază de Valentin Răducan, comentator TV de Formula 1 și analist al publicației Motorsport Magazin – singurul anuar din România dedicat sporturilor cu motor.

O completare a analizei de mai sus:

La iniţiativa Mercedes toate cele 7 echipe ce nu au motorizare Ferrari au înaintat un fel de protest formal prin care cer clarificări legate de documentul emis de FIA pe 28 februarie. “Obiectăm cu toată tăria împotriva modului în care FIA a încheiat o înţelegere confidenţială cu Ferrari pentru a stinge acest litigiu” se specifică în acea scrisoare deschisă publicată simultan de Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Alpha Tauri şi Williams. Prin intermediul aceluiaşi document, cele 7 echipe se arată “surprinse şi şocate de comunicatul FIA din 28 februarie privitor la concluziile investigaţiei la care a fost supus PU Ferrari”.

Citește AICI cum a început totul.

Semnatarii îşi declară hotărȃrea cu care vor încerca să elucideze într-un mod adecvat această problemă, astfel încȃt acest sport „să-şi trateze în mod cinstit şi egal toţi competitorii”.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.